11/6/10

Cuinetes al sud d'India i Malasia

INDIA

La cuina india es basa sobretot en arros i salses variades. Pels amants del picant, pot ser un paradis de sabors, pels detractors pot ser l'infern a la terra. La unica salvacio de la cuina india si el picant no agrada, es el curd rice (arros amb iogurt) la parota (pa cuit amb forma d'ensaimada), el nan (pa fet a les parets del forn, al que se li poden posar verdures i fins i tot formatge) i d'altres derivats del pa que no siguin de color taronja, l'ou dur i el lassi (una especie de iogurt liquid amb herbes que es pot beure a qualsevol hora i en gairebe cualsevol lloc de l'India).
Els indios acostumen a menjar amb les mans, i sembla que no els importa que el menjar cremi i sigui caldos, se les maneguen per jalar-s'ho tot sense problemes. A alguns llocs de Tamil Nadu, el cambrer fa l'eficient servei de trossejar-te la parota amb les seves propies mans perque no et cremis.

TIKKA NEI!!!!
Aixo es una de les primeres coses que vaig haver d'aprendre en hindi (picant no). Tot i els meus intents de pronunciar-ho be, sembla ser que tinc un problema de diccio molt important, ja que la majoria de gent em deia "yes madam" fent aquell tipic moviment de coll per despres portar un menjar que rabiava de xili o ves a saber que...


Plat de xai (Mutton curry) a Karnanpatuly, Kerala.

Arros fregit amb pollastre (Chicken fried rice), Fideus fregits amb pollastre (Chicken Hakka Noodles) i l'omnipresent Kingfisher, cervesa india. Allepey, Kerala.


Nan de formatge (cheese nan) a Varkala, Kerala.

Un sopar occidental (western style). Spaghetti carbonara i filet de vedella-sabatot a Kochi, Kerala.

Parota-egg; amb compte quan es demana un ou dur amb parota per esmorzar, doncs el resultat acostuma a ser aquest (i piiiica!):
Tipic esmorzar de Tamil Nadu; idli (panets d'arros) amb salses variades, uttapa (una versio india de la pizza) i rosques de ceba per esmorzar.

Parota curry, esmorzar, dinar i sopar a Rameshwaram...

Constipat/da? No hi ha res millor que la Chicken soup hot and sour (sopa de pollastre agre-picant) per destaponar-te les vies respiratories i sentir que de cop tens calefaccio centralitzada a la boca de l'estomac...

I de postre, uns gelats fluorescents d'allo mes naturals!


MALAYSIA

NON PATAS!!! (picant no), un cop mes, la nocio de picant es molt mes subjectiva del que em pensava. Els malaios tenen fideus, arros i mes fideus i mes arros, combinats amb sopes i fregits. els colors fosforito els encanten, i pots trobar arros blau, una especie de crepes dolces verdes amb farcit rosa, tambe els encanten les gelatines i les begudes molt dolces. Hem vist la tira d'obesos per aqui... com ha canviat el cuento!!!

Aqui estic bufant una Mee sup (sopa de fideus) i el plat es Nasi goreng (arros fregit amb verduretes), per beure, suc de lichi.


Aquesta es la versio amb truita del nasi goreng, el nasi goreng pattaya.

Pintxos de Sata, una especie de masa de peix picant embolicada amb fulles de palmera.

I de postres...
ABC, un de tants postres fets de gel, xarops i gelatines varies.


Un bon murtabak de vedella a Johor Bahru.


Va de peixito i gambes al night market de Kota Kinabalu, mmmm!

I de postres una especie de moc d'elefant fet d'arros aglutinat, coco i sucre. S'ha de menjar ben calent perque tingui aquesta textura, si no, s'enganxa moltissim i nomes el pots pillar amb els dits!


Wantan soup, una de tantes sopes amb fideus, verduretes i carn...



Aixo es un Rojak, es carn i fruita cuinada amb una salsa dolca i picant a l'hora, a l' India, quan et deien que era dolc, al menys sabies que no picava, aqui, no ho saps mai ben be del cert...Gaudir de la picantor d'un Rojak a Kuala Lumpur amb el ritme de la lambada de fons, no te preu...



Cassoletes de pasta farcida de carn al vapor


Mames no patiu, el nostre estomac ja ho aguanta tot!

1 comentari:

  1. M'ha encantat aquest recorregut gastronòmic!! Bonissisísim!!!

    ResponElimina

Delhi és el punt final...

Després d'un viatge de 32 hores en tren des de Puri, arribem a Delhi amb ben poca il.lusió, el viatge s'acaba, increïblement ja han ...