4/7/10

Gunung Mulu, can Rat-penat

El 28 de juny volem en un miniavio cap a Mulu, a Sarawak. La regio de Sarawak encara conserva molta selva i hi ha aldees disseminades per tota la zona. L'acces terrestre es molt dificil i hi ha l'alternativa de viatjar en barco durant 10 hores a un preu molt mes car que l'avio.

La principal atraccio de Gunung Mulu son les coves, la Deer Cave, fins fa poc era la cova visitable mes gran del mon, en ella hi viuen 3 mil.lions de rat-penats, de 13 especies diferents. L'espectacle de cada tarda es veure com surten de la cova tots a la mateixa hora, arremolinant-se i fent unes formes increibles. Nosaltres vam haver d'anar-hi tres dies seguits abans de poder-ho veure, perque son molt senyorets i si plou no surten!


Aquesta es la tipica foto de la Deer Cave, podeu veure el perfil de Lincoln?


A dins la cova, plens d'aigua i guano.

Del guano de mil.lions de rat-penats en viuen tambe mil.lions de bitxos que estan per terre fent feina.

A banda de les coves, tambe hi ha l'opcio de fer trekking, evidentment pagant un guia i bla, bla... nosaltres vam estar caminant 5 dies pel parc al nostre rotllo, el que mes sorpren es que han posat passarel.les i baranes per tot arreu, i tot i que es molt practic perque la zona s'inunda amb les plujes torrencials, no acabes de tenir la sensacio d'estar a cap bosc primari, es una selva domesticada.
Ens trobem una cascadeta i ens hi banyem ben contents.

Al parc tambe han construit unes passarel.les a 20 metres d'alcada, on pots observar amb deteniment els arbres a mitja alcada, el canopy:

Aqui van unes fotos del que ens hem trobat pels caminets: un parell de serps, i un grupet de nephentes (plantes carnivores).

Recepta selvatica;
Cama de guirota arrebossada d'una miscel.lania de picades de Borneo amb acompanyament de xuclet de sangonera en cuixa de guirot.

Trobem una opcio forca economica a l'entrada del parc, just a la vora del riu, hi estem la mar de be, tot i que nomes tenim llum de 6 a 9 del vespre.

Ahir, dia 3, tornavem cap a Kota Kinabalu deixant enrere aquest raco de mon.

Mames, no patiu, estem ben felicianos!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Delhi és el punt final...

Després d'un viatge de 32 hores en tren des de Puri, arribem a Delhi amb ben poca il.lusió, el viatge s'acaba, increïblement ja han ...