21/11/10

Bodhgaya

Hola que tal, som a Bodhgaya, Bihar, aqui es va il.luminar el Buda al 520 a.C. El mes interessant de Bodhgaya es el temple que han muntat al lloc on se suposa que va ocorrer tot plegat, el temple Mahabodi. Aqui hi ha l'arbre de bo sota el qual va poder arribar al nirvana.



Aquestes lloses marquen les petjades del buda en un dels estats de la seva meditacio:

I el famos arbre de Bo, l'actual es un esqueix del primogeni, que se'l van endur a Sri Lanka tement la invasio musulmana. Anys despres van plantar l'esqueix al lloc on havia estat l'original.
A mes del temple Mahabodi, hi ha tota una serie de monestirs budistes de tot arreu. Nosaltres ens vam allotjar al monestir de Sri Lanka, pero tambe n'hi havia de Tailandia, Birmania, Japo, Xina, Bhutan, Nepal...

Posant pa d'or al temple de Tailandia

El de Bhutan, amb els seus relleus de conte de fades

Uns xinos visitant el gran Buda es posen la mar de macos per la foto

A banda d'aixo, no ens hi vam entretenir gaire per aqui, tot plegat feia una combinacio una mica estranya... tot molt indio, molt sorollos, molt brut; en contrast amb la pau i l'harmonia dels temples, el fet es que no ens va acabar de fer el pes, amb dos dies en vam tenir prou!

Mames, repetiu amb mi: Om Mani Padme Hum...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Delhi és el punt final...

Després d'un viatge de 32 hores en tren des de Puri, arribem a Delhi amb ben poca il.lusió, el viatge s'acaba, increïblement ja han ...